Street Workout edzés

Várunk szeretettel Street workout kezdőknek és haladóknak kifejlesztett edzésprogramján, ami egy teljesen új színt hoz a funkcionális edzések világába. Professzionális oktatónk Szarka Ákos, a magyar street workout egyik legismertebb képviselője. Saját fejlesztésű edzésmódszere immáron a mi edzőtermünkben is elérhető. Próbáld ki!

A street workout bemutatása

A street workout az elmúlt évek egyik legnépszerűbb saját testsúlyos edzése. A calisthenics alapjaira épülő saját testsúlyos edzés több néven vált ismertté, bár az egyes elnevezések más-más mozgásformákat is tartalmazhatnak: 

  • utcai fitness
  • gettó edzés
  • fegyencedzés

 

A street workout edzés alapjait a fekvőtámasz, húzódzkodás, tolódzkodás, guggolás és a hasonló alapgyakorlatok adják, kiegészítve különböző akrobatikus és látványos, jellemzően szertorna eredetű mozdulatokkal, úgy mint a muscle up, a zászló, a kézállás, vagy a különféle mérlegek támasz és függőhelyzetben. 

Ezzel a mozgásformával úgynevezett ,,szálkás” izomzatot, kiváló mozgáskoordinációt és relatív erőt lehet szerezni, miközben a társasági élet is nagy szerepet kap az edzés közben.

Magyarországon a 2010-es években vált igazán népszerűvé, sorra kezdtek megjelenni az utcai street workout parkok („fitness parkok”) és a korlátokon gyakorló sportolók.

Street workout edzőtermi keretek között?

A street workout kifejezést hallva alapvetően egy kültéri mozgásforma jut az eszünkbe. Mit keres tehát ez a sport az edzőtermek falai között?

Tény, hogy nem feltétlenül kell ehhez konditerem bérletet vásárolni, sőt némi alkalmazkodással akár még otthon is kivitelezhetők a gyakorlatok. Ugyanakkor hangsúlyozni szeretnénk: kezdők számára kifejezetten veszélyes elemeket tartalmaz a street workout. Emiatt javasoljuk, hogy egy profi street workout edző segítségével kezdj neki ennek a mozgásformának!

A vezetett, megtervezett edzések és szakmai tanácsok a haladó sportolók számára is hasznosak lehetnek.

Saját testsúlyos edzés nőknek és férfiaknak

A saját testsúlyos edzésnek számtalan előnye van az edzőtermi, kötött mozgásformákhoz képest. A street workout a funkcionális edzések között is kivétel, ugyanis itt valóban csak a legszükségesebb eszközök kerülnek bevetésre. 

Street workout edzés előnyei:

  • Egy edzés során az összes izomcsoport megdolgozásra kerül
  • Kiváló zsírégetéshez és izomépítéshez is
  • Kezdő sportolóknak is ideális
  • Változatos mozgásforma, nem fogod megunni egyhamar
  • Atletikusabb leszel tőle
  • Sportos, egészséges testalkat érhető el vele

Ismerd meg street workout edződet:

Szarka Ákos, világbajnoki bronzérmes, többszörös világkupa dobogós versenyző

 

Szarka Ákos a magyar street workout közösség egyik legismertebb személye. Többévnyi sikeres versenyzés és a TE-n szerzett diplomáját követően 2013-tól már edzőként igyekszik népszerűsíteni a sportágat.

Ákos saját fejlesztésű edzésmódszerének keretein belül tart street workout edzéseket az ország különböző pontjain, többek között nálunk is (Réthelyi Balázs által).

A sokéves aktív pályafutása során felhalmozott tudást és tapasztalatot a saját testsúlyos edzések világában hobbi- vagy versenyzői szinten fejlődni vágyók között igyekszik megosztani. Várunk szeretettel!

Katalin Gonda-Gergely
Katalin Gonda-Gergely
2022-05-05
Most kezdtem járni ide és mindenki nagyon kedves. Családias hely. Tisztaság van, lehet parkolni. Nagyon tetszik, hogy nincs tele "kirakati" emberekkel. Kicsit izgultam mikor először lementem, de itt igazi emberek vannak, smink és felfújt izmok nélkül, mégis hatalmas állóképességgel. Ajánlom mindenkinek aki szeretne fitt lenni kortól, nemtől, fejlettségi szintől és BMI indextől függetlenül. 🙂
Beáta Baranyai
Beáta Baranyai
2022-02-08
Kultúrált,jól felszerelt funkciónális edzőterem❤❤❤❤❤❤❤
Nikolett Veszprémi
Nikolett Veszprémi
2022-02-02
Nagyon szép, új terem, felszereltségben is kiváló.
Hulya Károly
Hulya Károly
2021-10-03
Fantasztikus! Minőségi edzés,alacsony àr!
László Zsedényi
László Zsedényi
2021-09-25
Steve DJ
Steve DJ
2021-08-22
A Pession Pro pankráció apropóján látogattam meg és szuper a show és a hely is.
Palcsó Balázs
Palcsó Balázs
2021-08-22
Jól felszerelt, igényes terem
János Jernye
János Jernye
2021-08-14
😍😍😍😍😁

Street Workout Órarend