B’DAY CUP 24 – THE ORIGINAL BATTLE

Február 24. – Birthday Cup

Az eredeti februári csapatverseny, immáron 11. alkalommal

Az év első komoly megmérettetése! Vigyétek el ti a fődíjat és a dicsőséget!

 

 

Február 24-én ünnepli fennálásának 11. évfordulóját a Thor Gym, s mi más lehetne a legnemesebb módja ennek, mint tradicionálisan a csapatverseny megrendezése!?

 

Nem sok edzőterem mondhatja el magáról, hogy megél ennyi időt, kiváltképp manapság nagy dolog mindez. Ezidő alatt egy olyan kivételes közösség jött össze a termeinkben, amire méltán lehetünk büszkék közösen!

Várunk téged is a versenyen, majd ünnepeljünk együtt a versenyt követően!

 

Immáron sok-sok éve rendezzük meg ezt a NYITOTT csapatversenyt. Igyekszünk idén az eddigieknél is profibb és élvezetesebb rendezvényt összehozni!

Ennek érdekében Mézes Gergely, hazánk egyik legelismertebb versenyszervezője is csatlakozik idén a rendezői staffhoz, és élőben követheti mindenki online a verseny alakulását!

A fődíj: 300.000,- Ft

Azonban az ÖSSZDÍJAZÁS tekintetében közel 1 MILLIÓ forintban részesülnek a dobogósok!

Kiemelt támogatóink jóvoltából az első helyezett csapatnak járó pénzdíj mellett a következő csomagokat osztjuk ki:

  • A myprotein a dobogósoknak több, mint 300.000,- forint értékű csomagot állított össze
  • A Feövenyessy Klinika 200.000,- forint feletti értékben ajándékoz a legjobbaknak kiemelt egészségügyi állapotfelmérésre jogosító kuponokat
  • Az Under Armour 100.000,- forintot meghaladó ajándékutalványokkal készül az első három csapat részére

Várunk minden csapatot, akik úgy gondolják, hogy elvihetik a fődíjat, s akik a dicsőséget is magukénak akarják tudni, de azokat is, akik egy remek felmérést biztosítanának maguknak!

 

Helyszín: THOR GYM ÚJBUDA (1116 Bp, Nándorfejérvári út 40/a.)

Tervezett IDŐREND:

Regisztráció és mérlegelés: 08:30 – 09:30

Megnyitó beszéd: 09:30 – 09:40

(Bemelegítés 1. flightban résztvevőknek: 9:40 – 10:15

1. Versenyszám „Strenght”: 10:15-11:15

2.Versenyszám „Endurance”: 11:25 – 12:50

Ebédszünet: 12:50 – 13:20

3.Versenyszám „Mixed Power”: 13:30 – 14:30

4.DÖNTŐ: 15:00 – 15:20

EREDMÉNYHIRDETÉS: 15:45 – 16:00

 

De mik lesznek a teljesítendő kihívások?

 

FELADATOK

 

I. Strength

Deadlift and Military Press 3 RM

 

II. Endurance

For time sorverseny

20-15-10 Airbike

Farmer carry (nők:20 kg, férfiak: 32 kg)

20-15-10 Thruster  (nők:12 kg, férfiak: 20 kg)

Farmer carry (nők:20 kg, férfiak: 32 kg)

 

III. Mixed power

8 min AMRAP

Evezés Cal gyűjtés

Front Squat ismétlésszám gyűjtés (nők:30 kg, férfiak: 60 kg)

 

 

 

IV. Döntő

Hamarosan ezt is publikáljuk…

 

 

SZTENDERDEK:

1. Feladat: Felhúzás és katonai nyomás 3RM

Az első feladatban a csapat mindhárom tagja három ismétléses maximumot keres felhúzásból és katonai nyomásból. A versenyzők a platformon kezdik, kezükben nincs semmi. Minden platformhoz tartozik egy állvány (mely magasságát a versenyzők előzetesen beállíthatják) két rúddal és tárcsákkal. A versenyszám megkezdése előtt a tárcsák a platform előtt vannak, ezekhez a versenyzők nem nyúlhatnak hozzá. A bíró jelzésére a versenyzők elkezdhetik fellapozni a tárcsákat a rudakra, s belekezdhetnek a versenyszámba. A versenyzőknek 10 perc áll rendelkezésére, mely idő alatt tetszőleges számban és sorrendben kísérelhetik meg a gyakorlatok végrehajtását. Egyszerre egy versenyző dolgozhat, a másik két versenyzőnek minimum egy méter távolságban kell lennie a használt rúdtól. A feladathoz használható eszközök: csuklószorító- vagy bandázs, térdgumi és erőemelő öv. Nem használható könyökgumi, gurtni, valamint speciális erőemelő ruházat.

Felhasználható tárcsák méretei: 1,25kg; 2,5kg; 5kg; 10kg; 20kg, melyekből tetszőleges számú használható a gyakorlatok során. Két rúd áll a versenyzők rendelkezésére: az egyik a nyomáshoz, a másik pedig a felhúzáshoz. Figyelem: a rudakra szabvány bumper tárcsákból 200kg fér fel. Amennyiben a csapat egyik tagja ennél nagyobb súlyt óhajt, ezt mindenképpen előzetesen jelezze valamelyik bíró felé!

Felhúzás sztenderdek: A gyakorlat során a versenyző a nézőtér felé néz, a lába előtt vízszintesen fekvő rudat tetszőlegesen megfogja, majd megemeli, míg függőlegesen nem áll. A felhúzás végpozíciójában a térdeknek és a csípőnek nyújtva kell lenniük, a vállak hátra vannak húzva, a felsőtest pedig minimum függőleges pozícióban van. A versenyző a végpozíciót egy másodpercig kitartja, utána leereszti a rudat, majd a folyamatot még kétszer megismétli. A mozdulat során nem elfogadott a „touch and go” technika, tehát minimum egy másodpercig a talajon kell lennie a rúdnak a következő ismétlés megkezdése előtt. Maximálisan 5mp-ig lehet várakozni az ismétlések között, tehát ha 2 ismétlés között többet pihen a versenyző (amikor a rúd a talajon van) akkor érvénytelen a kísérlet. Az ismétlések között a rúd nem engedhető el. Ha ez mégis megtörténik, azzal a gyakorlat érvénytelenné válik. Amennyiben egy ismétlés bármilyen okból érvénytelen, azt a bíró jelezni fogja, ebben az esetben a megkezdett kísérlet folytatható mindaddig, míg a harmadik szabályos ismétlés is elfogadásra kerül. Érvénytelen felhúzás okai:

• Abban az esetben, ha nem sikerül álló helyzetbe jutni úgy, hogy a térdek és a csípő nyújtott pozícióban legyenek, vagy a vállak túlzottan előre esnek.

• A versenyző három ismétlésnél kevesebbet hajt végre.

• A rúd bármilyen lefelé irányuló mozgása esetén, mielőtt az elérné a végpozíciót.

• A rúd megtámasztása combbal. Amennyiben a rúd lassan felaraszol a combon, de a comb nem támasztja azt, az nem ok az érvénytelenítésre.

• A versenyző a mozdulat során hátra- vagy előrelép, vagy a lábfej oldalirányban elmozog.

• A versenyző a gyakorlat során elengedi vagy pattintja a rudat.

Katonai nyomás sztenderdek: A gyakorlat során a versenyző arccal a rack felé néz, először a rudat kiemeli a rack villájából, majd hátralép. Ha felvette a kiinduló pozíciót (nyújtott térdízület, rúd a mellkason statikusan), elkezdheti a gyakorlatot végrehajtani. A vezetői jel után a versenyzőnek a rudat felfelé kell tolnia mindaddig, amíg a váll flexióba, a könyök pedig extenzióba kerül. A végpozíciót egy pillanatig ki kell tartania, majd visszaengedheti a rudat a kiinduló helyzetbe, s ezt még kétszer kell megismételnie. Az ismétlések között a rúdnak a mellkason kell lennie egy pillanatig, tehát nem használható „touch and go” technika a gyakorlat során. A versenyző nem kezdheti a gyakorlatot a rúd süllyesztésével. A nyomásnál használható segítő (spotter) a biztonságos végrehajtás céljából, azonban ő a megkezdett gyakorlatba nem nyúlhat bele. Ha ezt mégis megteszi, azzal az adott gyakorlat érvénytelenné válik. Amennyiben egy ismétlés érvénytelen, azt a bíró jelezni fogja, ebben az esetben a megkezdett kísérlet folytatható mindaddig, míg a harmadik szabályos ismétlés is elfogadásra kerül. Érvénytelen nyomás okai:

• Abban az esetben, ha nem sikerül fej fölé juttatni a rudat úgy, hogy a kar a fül vonalába kerüljön, vagy a kezdőpozícióban a rúd nem érinti a mellkas felületét. (Mobilitásbeli probléma esetén a versenyzőnek jeleznie kell a versenyszám kezdete előtt a bírónak)

• A versenyző három ismétlésnél kevesebbet hajt végre.

• A rúd bármilyen lefelé irányuló mozgása esetén, mielőtt az elérné a végpozíciót.

• A versenyző a mozdulat során behajlítja a térdét vagy csípőjét, vagy megemeli a sarkát, esetleg hátra -vagy előrelép.

• A versenyző a gyakorlat során elengedi a rudat, vagy segítséggel sem tudja visszatenni a rackbe.

• A versenyző „touch and go” technikát alkalmaz, azaz nem állítja meg a rudat a kezdő-vagy a végpozícióban.

• A versenyző segédje (spotter) belenyúl a gyakorlatba.

 

2. Feladat: Endurance – Anaerob állóképességi sorverseny
A feladatban a csapat három tagja az előírt feladatsort csinálja végig egymás után a lehető legrövidebb idő alatt. A versenyzők a versenytér egyik felén kezdenek, a csapat két tagja a platformon áll, kezükben nincsen semmi. A csapat harmadik tagja az AirBike-on ülve kezd (mely ülésének magasságát és távolságát előzetesen beállíthatja), majd bírói jelzést követően elkezdi hajtani azt mindaddig, amíg a kijelző 20 kalóriát mutat. Miután a versenyző teljesítette a feladatot, a bíró jelzését követően szállhat le az AirBike-ról, majd folytathatja a feladatot a farmer sétával.
Az AirBike feladatot követően a versenyző két girját fog a versenytér túloldalára átvinni úgy, hogy azok a lerakást követően a kijelölt vonalon túl kerüljenek. A girják előzetesen az AirBike mellé lesznek elhelyezve; a hölgyeknek karonként 20 kilót, míg az uraknak 32 kilót kell cipelniük. Amennyiben a girjákat sikerült a kijelölt vonal túloldalára helyezni, úgy a versenyző elkezdheti a thrustert, melyet szintén 2db girjával kell végrehajtani: hölgyeknek 12 kilósakkal, uraknak 20 kilósakkal. Az első versenyzőnek ebből 20 szabályos ismétlést kell végrehajtania, majd bírói jelzést követően elindulhat a cipelés visszafelé. Az előbb odahozott girjákat a versenyző visszaviszi a kiinduló ponton elhelyezett vonalon túlra, majd pacsival váltja társát (aki ekkor már ülhet az Airbike-on), s elindul a második versenyző köre. A második versenyzőnek már csak 15 kalóriát kell letekernie az Airbike-on és 15 ismétlést megcsinálnia a thrusterből, a harmadik versenyzőnek pedig 10-10 ismétlést kell végrehajtania. A súlyok azonban nem változnak, tehát a farmer sétát és a thrustert mindvégig rendre 20/32 és 12/20 kilós girjákkal kell végrehajtani. A versenyszám úgy ér véget, hogy a harmadik versenyző is átlépi a kijelölt vonalat. A versenyszám során a csapat három tagja tetszőlegesen alakíthatja ki a sorrendet, tehát kezdheti az egészet a csapat női tagja is. A feladathoz használható „extra” eszközök: csuklószorító- vagy bandázs; térdgumi; erőemelő öv, súlyemelő cipő. A versenyzők használhatnak sarok alátámasztást mobilitási problémáknál, amit előre jelezni kell a bíró felé. Nem használható könyökgumi, gurtni, valamint speciális erőemelő ruházat.
Airbike sztenderdek: Az airbike kijelzőjét a bíró állítja be előzetesen, ahhoz a versenyző nem nyúlhat. Az ülés magasságát és távolságát mindhárom versenyző előzetesen beállíthatja. A versenyző kizárólag bírói jelzésre kezdheti el tekerni a pedált és szállhat le az eszközről.
Farmer séta sztenderdek: A sétánál a kijelölt vonalak mögé kell juttatni a súlyokat. A gyakorlat során a versenyzők futhatnak, a könyökük lehet hajlítva. Amennyiben a kettlebellek kicsúsznak a versenyző kezéből, a versenyszámot szabadon folytathatja onnan, ahol abbahagyta. Ha azonban az eszközöket a versenyző ledobja, úgy 5 másodperc büntető időt kap a csapata.
Thruster sztenderdek: A versenyző a bírói jelzést követően clean technikával juttatja rack pozícióba a girjákat. Ebben a pozícióban a felkar leszorul a bordához, a kézfejek a váll vonalán belül vannak, a térd és a csípő nyújtva van. Thrusternél álló helyzetből egy guggolást hajt végre a versenyző, mely során a comb felső vonala a térd alsó vonala alá kell, hogy süllyedjen. A guggolás során a könyök emelkedhet, viszont a belleket nem lehet a vállra fektetni. Kiegyenesedés során a mozdulat megtörése nélkül a versenyző fej fölé juttatja a súlyt úgy, hogy a csípő, térd és könyök nyújtott helyzetbe kerüljön, a kettlebellek pedig a fül síkjával kerüljenek egy vonalba. Ha alábbiakat a versenyző mobilitási képességei nem teszik lehetővé, akkor ezt előzetesen jeleznie kell a bíró felé. A kettlebelleket bármikor leteheti a versenyző a feladat ideje alatt. Fej fölé nyomás során a sarok elhagyhatja a talajt, de nem ugorhat fel a versenyző. A lökés és láblökéses nyomás technikája nem megengedett a gyakorlat végrehajtása közben. Minden ismétlés, mely nem a leírt szabályok szerint kerül végrehajtásra, a bírók által elvételre kerül.

3. feladat: Mixed power

8 min AMRAP

Evezés Cal gyűjtés

Front Squat ismétlésszám gyűjtés (nők:30 kg, férfiak: 60 kg)

 

A 3. feladatban a csapatoknak a Concept2 evezőgépen kell kalóriát, az előlguggolás gyakorlatban ismétléseket kell gyűjteniük. Az összkalória és a guggolásban szerzet ismétlések összegéből adódnak a helyezések. Csapatonként 2 versenyző dolgozhat szimultán, szabadon lehet cserélni. Minden versenyzőnek minimum 1 ismétlést kell végrehajtania a guggolásból. A bírói jelzésre lehet majd leülni az evezőgépbe, ahol behúzott lábtartópánttal lehet elkezdeni az evezést. A guggoláshoz 2 súly van meghatározva, a női versenyzőknek 30 a férfi versenyzőknek 60 kg.
A versenyszám menete: A versenyzők a platformon kezdenek, kezükben nincs semmi. Minden platformhoz tartozik egy állvány és egy evezőgép (a rack magasságát és az evezőgépet a versenyszám kezdete előtt beállíthatják, a damper szabadon állítható). A versenyszám megkezdése előtt a tárcsák a platform előtt vannak, ezekhez a versenyző nem nyúlhat hozzá. A bíró jelzésére a versenyzők elkezdhetik fellapozni a tárcsákat a rúdra, s belekezdhetnek a versenyszámba. Szorító használata kötelező! A versenyzőknek 8 perc áll rendelkezésükre, mely idő alatt tetszőleges számban és sorrendben válthatják a gyakorlatokat. A feladathoz használható „extra” eszközök: csuklószorító- vagy bandázs, térdgumi és erőemelő öv, súly-erőemelő cipő. A versenyzők használhatnak sarok alátámasztást, mobilitási problémáknál, amit előre jelezni kell az adott bíró(k)nak. Nem használható könyökgumi, térdbandázs, valamint speciális erőemelő ruházat.
Guggolás menete és sztenderdjei: A gyakorlat során a versenyző arccal a rack felé néz, először a rudat kiemeli a rack villájából, majd hátralép. A rúd clean grippel vagy keresztfogással fogható. Ha felvette a kiinduló pozíciót (nyújtott térdízület, rúd a megfelelő helyen), elkezdheti a gyakorlat végrehajtását. A guggolás során a versenyző addig hajlítja a térdét, míg a végpozícióban a csípőcsontnál a comb legfelső része már a térd legfelső csúcsának vonala alá kerül. Ezt követően a versenyzőnek úgy kell felállnia a kiinduló helyzetbe, hogy a csípője és a térdei nyújtva legyenek. A gyakorlatból lehetőleg minél több ismétlést kell végrehajtani ezen mozgássztenderdek betartva. Amennyiben érvénytelen az egyik ismétlés(ek), a bíró jelezni fogja, folytathatja a versenyző az ismétlések végrehajtását. Érvénytelen guggolás okai: Ha nem sikerül álló helyzetbe jutni úgy, hogy a térdek nyújtott pozícióban legyenek. A versenyző a bírói jelzés előtt kezdi el a gyakorlatot. A versenyző a mozdulat során hátra- vagy előrelép, vagy a lábfej oldalirányban elmozog. A versenyző nem éri el a kellő mélységet. A mozdulat alsó pontján történő dupla rugózás, vagy pozitív szakaszában bekövetkező lefelé irányuló mozgás esetén. Amennyiben egy csapattárs hozzáér a rúdhoz, versenyzőhöz, a rúdon lévő tárcsákhoz a gyakorlat végrehajtása közben. Kivétel: a rúd visszatételéhez segíthet a csapattárs. A versenyző a gyakorlat végeztével nem a rack villájába helyezi vissza a rudat. Amennyiben nem használnak szorítót a gyakorlat végrehajtása közben.

 

 

Kiegészítés: más versenyeken szinte mindig felmerül, hogy adott esetben igazságtalannak érzik a versenyzők (legtöbbször tévesen, elfogultan), amit a bírák ítélnek. Ez a verseny hevében előfordul néha.
Szeretnénk hangsúlyozni, hogy a lehető legkorrektebb módon irányítja majd a szakmai gárda ezt a részt, azonban a feszültségek elkerülése végett: Aki emelkedett hangon, nem megfelelő stílusban, sportolói közegben nem megengedhető módon reagál, az azonnali kizárást von maga után!
Természetesen, ha előfordul vitás eset, (reméljük nem lesz ilyen) akkor bátran forduljatok a bíróhoz, vagy a vezető bíróhoz, de mindezt kulturált formában, a közegnek megfelelő módon és stílusban tegyétek. Ebben az esetben lesz lehetőség a kölcsönös kommunikációra.
Azonban a szélsőséges megnyilvánulások nem elfogadhatóak és azokat nem is tudjuk eltűrni.

Helyszín és időpont: 2024.02.24, Thor Gym Újbuda

Fődíj: 300.000,- Ft

Azonban az ÖSSZDÍJAZÁS tekintetében közel 1 MILLIÓ forintban részesülnek a dobogósok!

3 fős csapatokat várunk, melyben a kikötés, hogy minden csapatban legalább egy női versenyzőnek szerepelni kell!

 

Támogatóink további különdíjakat biztosítanak, melyekről a részleteket a facebook oldalunkon találjátok majd meg.

A napot pedig méltóképpen fogjuk zárni, egy óriási ünnepléssel, ahol a 11. születésnapi torta mellett a tavalyi év kiemelkedő teljesítményeinek díjazása is megtörténik majd! Aztán persze buli kifulladásig! Részletek hamarosan a Thor Gáláról is jönnek…

Reméljük már gőzerővel készültök, mert a riválisok sem tesznek másképp!

 

Jelentkezés:

info@thorgym.hu

Jelentkezési díj:

38.000,- forint / csapat

Január 31-ig történő befizetés esetén EARLY BIRD áron:

30.000,- forint / csapat

Jelentkezési határidő: Február 16. éjfélig

A verseny díjának befizetése:

Befizetés kizárólag készpénzben a Thor Gym termeiben, illetve a regisztrációhoz várjuk emailen is a jelentkezést az info@thorgym.hu címre!

Mindenképpen írjatok emailen jelentkezést, hiszen a regisztráció csak így lesz teljes!

Kérlek al alábbi adatokat küldjétek el a levélben:
Csapatnév:
Versenyzők nevei:
Kapcsolattartási személy:
Edzőtök neve:
Illetve egy csapatképet küldjetek mailen.

A már befizetett összeget, vagy előleget nem áll módunkban visszatéríteni!

Ne állj meg itt!

További bejegyzések:

Filmforgatás

Kedves vendégeink! November 16-án, délelőtt 7:00 és 11:00 között filmforgatás lesz a Lakatos utcában, emiatt a Központi út felől a Lakatos utca le lesz zárva.

ZÁRVA

Kedves vendégeink! Október 28-án, szombaton áramszünet miatt a termünk zárva tart! Vasárnap a megszokott nyitvatartással várunk benneteket! Köszönjük a megérteseteket!  

THOR CUP XI.

THOR CUP XI. Azaz, a hagyományos év végi Thor kupa, ahol kiderül, kik a Thor legfittebjei! Egyéni háziverseny 2023.12.02. szombat     Helyszín: Thor Gym