Kettlebell edzés

A kettlebell edzéseket sokféleképpen lehet programozni, lehet cél az erő- és izomnövelés, az erő-állóképesség és akár a tiszta állóképesség fejlesztés is egy bizonyos pontig, illetve remekül alkalmas rendkívül ízületbarát módon történő robbanékonyság fejlesztésére is.

Ismerd meg a kettlebell edzést!

Mivel a kettlebell őshazájában, Oroszországban dicséretes tulajdonság az erő, elkezdték lengetni és emelni ezeket az eleinte takarmány mérésre használt súlyokat, hogy összemérjék erejüket. Hamar felismerték, hogy az eszköz kiválóan használható a kondíció javítására is. 

 

Eleinte nem voltak jól definiált gyakorlatok és technikák, de idővel egyre kifinomultabbá vált az eszköz használata, mígnem kifejlődött önálló sportként. Az 1948-as szovjet erősember versenyen már használtak kettlebelleket a súlyemelő számok mellett, majd 1974-ben hivatalosan népsporttá nyilvánították, és 1985-ben megrendezték az első nemzeti bajnokságot Lipetskben. Később a kettlebell háttérbe szorult, amikor is Pavel Tsatouline, a szovjet speciális erők volt testedző oktatója, akit a modern kettlebell atyjának neveznek, újra el nem terjesztette a nyugati világban, új alapokra helyezve a kettlebell gyakorlatokat és edzésmódszert, amely így már biztonságosan végezhetővé vált az átlagemberek széles tömegei számára is.

 

A kettlebell edzéseket sokféleképpen lehet programozni, lehet cél az erő- és izomnövelés, az erő-állóképesség és akár a tiszta állóképesség fejlesztés is egy bizonyos pontig, illetve remekül alkalmas rendkívül ízületbarát módon történő robbanékonyság fejlesztésére is.

 

A kettlebell edzés így a legtöbb ember számára kiválóan alakítható a célhoz, függetlenül attól, hogy az éppen fogyás, izomépítés, sportteljesítmény növelés (állóképességi sportolóknál és küzdősportolóknál ez igen hatékony és gyakori alkalmazás), vagy például a derékfájás megszüntetés. A fogyni vágyóknak az edzések kellő mennyiségű kalória égetéssel és izomépítési ingerrel járnak (igen, ez nagyon fontos!); az erőt és izmot építeni vágyók szintén megtalálják a számításukat (ami mellesleg 40 felett egyre kritikusabbá válik az egészségmegőrzés szempontjából); a derékfájósok pedig általában pár hét után búcsút inthetnek a fájdalomnak. Számos 40 feletti hölgy tanítvány számolt be arról, hogy sosem volt még ilyen erős egész életében, és nem egy “hízni” vágyó fiatal szedett fel jópár kilónyi izmot a rendszeres edzések és némi táplálkozásra való odafigyelés mellett.

 

Az edzéseket a folyamatos mozgásjavítás jegyében tervezzük, hogy mindenki képes legyen sérülés nélkül végrehajtani a gyakorlatokat, és akár egyénileg foglalkozunk azokkal, akiknél egyedi szempontokat szükséges figyelembe venni (pl. magas vérnyomás, sérv, különféle ízületi problémák, stb).

mire számíthatsz az órán?

Aki ide beteszi a lábát, az két dologban biztos lehet: segítséget kap a céljai eléréséhez, és biztonságosan, személyre szabottan űzheti ezt a sportot. Egy dologgal azonban vigyázni kell: könnyen függőséget okozhat!

Katalin Gonda-Gergely
Katalin Gonda-Gergely
2022-05-05
Most kezdtem járni ide és mindenki nagyon kedves. Családias hely. Tisztaság van, lehet parkolni. Nagyon tetszik, hogy nincs tele "kirakati" emberekkel. Kicsit izgultam mikor először lementem, de itt igazi emberek vannak, smink és felfújt izmok nélkül, mégis hatalmas állóképességgel. Ajánlom mindenkinek aki szeretne fitt lenni kortól, nemtől, fejlettségi szintől és BMI indextől függetlenül. 🙂
Beáta Baranyai
Beáta Baranyai
2022-02-08
Kultúrált,jól felszerelt funkciónális edzőterem❤❤❤❤❤❤❤
Nikolett Veszprémi
Nikolett Veszprémi
2022-02-02
Nagyon szép, új terem, felszereltségben is kiváló.
Hulya Károly
Hulya Károly
2021-10-03
Fantasztikus! Minőségi edzés,alacsony àr!
László Zsedényi
László Zsedényi
2021-09-25
Steve DJ
Steve DJ
2021-08-22
A Pession Pro pankráció apropóján látogattam meg és szuper a show és a hely is.
Palcsó Balázs
Palcsó Balázs
2021-08-22
Jól felszerelt, igényes terem
János Jernye
János Jernye
2021-08-14
😍😍😍😍😁

kettlebell edzés Órarend