Beavatás

Csatlakozz a BEAVATÁS programunkhoz és indulj el egy új világba, ahol sikerek várnak! Immáron 10 éve várjuk azokat a sportolni vágyó fiatalokat, időseket, hölgyeket és férfiakat, akik funkcionális edzéssel szeretnének javítani a saját egészségükön és erőnlétükön. A BEAVATÁS program egy jól bevált recept alapján kerül kivitelezésre, ahol elindítunk a határtalan fejlődés útján. Tarts velünk!

Miről szól a BEAVATÁS program?

A funkcionális edzés az elmúlt években igen népszerű hívószóvá vált a konditermekben. Ennek mi nagyon örülünk örülnénk, de sajnos igen gyakran félreértelmezik ezt a mozgásformát. Nem attól lesz funkcionális az edzés, hogy sok eszközt használunk vagy éppenséggel köredzést alkalmazunk. (Kapásból, ha a gépek alkotják az edzés alapját, akkor biztosan nem beszélhetünk funkcionális edzésről.)

A funkcionális edzés visszanyúlik az alapokhoz. Célja, hogy a legalapvetőbb mozgásmintákat fejlessze és komplexen erősítse az emberi testet. A cél nem feltétlen csak egy bizonyos külalak elérése (pl. kockahas, kerek fenék), hanem a megnövekedett állóképesség és valódi, fizikai erőnlét. (Persze megfelelő táplálkozással a külalakra vonatkozó célok is hamar megvalósulhatnak!)

Ezt kezdőként, egyedül igen nehéz elsajátítani. Nemcsak balesetveszélyes, de sok esetben hatástalan is lehet, ha nem megfelelő ütemben, nem megfelelő eszközökkel állsz neki a folyamatnak.

A BEAVATÁS funkcionális óratípusaink minden esetben állapotfelméréssel kezdődnek. Itt kiszűrhetők a gyengeségek, egyoldalúságok és a fejlődés is megbízható viszonyszámokban lesz mérhető.

Ezt követően a fokozatosság elvét alkalmazva: sok ismétléssel és gyakorlással, kontrollált körülmények között ismertetjük meg veled a funkcionális edzés csínját-bínját. A programunk emiatt elsősorban kezdőknek szól, de ha már van némi tapasztalatod a testedzés világában, akkor is jó választás lesz!

Mi alkotja a BEAVATÁS program keretét?

A BEAVATÁS alapjait a Dan John Intervention programja adja. Az elmélet gerince, hogy öt (plusz egy) alapvető mozgásra bontjuk a gyakorlatokat, az alábbiak szerint:

 • Push (nyomás/tolás)
 • Carry (cipelés)
 • Hinge (törzsdöntés)
 • Squat (guggolás)
 • Pull (húzás)

A felosztás korántsem újkeletű, hiszen már Arisztotelész is hasonló mozgáscsoportokban gondolkodva alkotta meg a fizikai erő definícióját:

„Az erő az a képesség, amellyel tetszés szerint mozgathatunk valamit. A mozgatás pedig szükségszerűen húzás vagy taszítás, emelés vagy lenyomás, vagy összeszorítás, és az erős ember ezek mindegyikében vagy valamelyikében jeles.” (Arisztotelész, Rétorika 1361b)Mi vár rád a BEAVATÁS programon?

1: Remek edzések!

A BEAVATÁS programhoz való csatlakozással kapsz egy edzőt, aki csak azért van ott, hogy kihozza belőled a legtöbbet. Hogy odafigyeljen minden mozdulatodra, hogy megállapítsa, mire kell odafigyelned, miben kell fejlődnöd, s mik azok, amikben jó vagy és amikre hangsúlyt fektetve kiemelkedő lehetsz. 

Gyakorlatilag INGYEN kapsz egy edzőt, aki biztosítja a szakmai hátteret számodra, aki egy jól felépített és évek óta népszerű program segítségével segít az alapoktól indulva. Az edződ megtanítja a helyes mozdulatokat, a helyes légzést, s aki ellát adott esetben táplálkozási tanácsokkal, tippekkel is* És igen, minden ámítás nélkül, pár hét után már láthatod, s mások is láthatják a munka eredményét!

*egészségügyi probléma esetén dietetikus bevonása ajánlott, ebben is igyekszünk segíteni, hogy eljuss a megfelelő szakemberhez.

2: Remek közösség!

Sportemberekről van szó és egy összetartó közegről, ahol barátságok köttetnek, szerelmek szövődnek, de leginkább lelkes amatőrökből atléták válnak. 

Tudjuk, te nem szeretnél ilyen magasságokba törni, csupán jobban kinézni, ledobni néhány kilót. De pár hét / hónap elteltével az életed részévé válik a mozgás. Azt veszed majd észre, hogy ha kihagysz egy-két alkalmat, már hiányzik. Hiányzik a mozgás, a sport, de hiányozni fognak a többiek is, az ugratásaikkal, buzdításukkal, nevetésükkel együtt. A közösség részévé válsz, s nem elégszel meg azzal, hogy valamit csak csinálgass.

3: Valódi fejlődés!

A BEAVATÁS program csak a lépcső legelső foka, itt bizony nem állunk meg! A funkcionális edzések alapjait megismered, készség-szinten elsajátítod, majd robogunk is tovább a középhaladóknak szánt ATHLETIC BODY, illetve haladóknak szánt UST programunkkal.

Nem engedjük el a kezed mindaddig, amíg el nem éred vágyott erőnlétet vagy külalakot. De utána sem szívesen válunk meg Tőled, ugyanis a szinten tartás további erőbefektetést igényel.

A program menetrendje

ELSŐ 8 hét BEAVATÁS – Kezdő edzések

 • Állapotfelméréssel kezdünk
 • Elkezdjük megerősíteni a törzs izmait (ülőmunka, derékfájdalmak…)
 • Eszközeink használatának alapjaiba bevezetünk, alapos tanítással (TRX, kettlebell, rúd, saját testsúlyos gyakorlatok)
 • Mobilizáció, tartáshibák kijavítása, korrekciók

 

MÁSODIK 8 hét ATHLETIC BODY – Középhaladó edzések

 • Összetettebb gyakorlatok és technikák megtanítása
 • Állóképesség továbbfejlesztése
 • Törzs további erősítése
 • Korrekciók továbbvitele


UTÁNA: UST – Haladó edzések
Itt már készen állsz fizikailag és technikailag is a teljes terhelésre!

 • Személyre szabott, célokhoz igazodó edzések
 • Folyamatos progresszió
 • 8-12 hetes ciklusok a céljaidhoz igazítva

Jelentkezz a BEAVATÁS programunkra!

Itt láthatod a soron következő BEAVATÁS program kezdő dátumokat:

2024. július 1.

Töltsd ki a regisztrációs űrlapot és e-mailben azonnal küldjük is a részletes információkat, mely levélben remélhetőleg az összes felmerülő kérdésedre választ kaphatsz.
(Amennyiben nem kapsz azonnal e-mailt, akkor ellenőrizd a spam mappádat!)
A regisztráció során elkért adataidat természetesen bizalmasan, a törvényi előírásoknak megfelelően kezeljük. Az adatkérés célja a folyamat gördülékennyé tétele, hogy amikor megérkezel, már azonnal át is tudd venni a THOR kártyádat, mely már készen vár téged!
Természetesen amennyiben marad kérdésed, keress minket bizalommal!

Katalin Gonda-Gergely
Katalin Gonda-Gergely
2022-05-05
Most kezdtem járni ide és mindenki nagyon kedves. Családias hely. Tisztaság van, lehet parkolni. Nagyon tetszik, hogy nincs tele "kirakati" emberekkel. Kicsit izgultam mikor először lementem, de itt igazi emberek vannak, smink és felfújt izmok nélkül, mégis hatalmas állóképességgel. Ajánlom mindenkinek aki szeretne fitt lenni kortól, nemtől, fejlettségi szintől és BMI indextől függetlenül. 🙂
Beáta Baranyai
Beáta Baranyai
2022-02-08
Kultúrált,jól felszerelt funkciónális edzőterem❤❤❤❤❤❤❤
Nikolett Veszprémi
Nikolett Veszprémi
2022-02-02
Nagyon szép, új terem, felszereltségben is kiváló.
Hulya Károly
Hulya Károly
2021-10-03
Fantasztikus! Minőségi edzés,alacsony àr!
László Zsedényi
László Zsedényi
2021-09-25
Steve DJ
Steve DJ
2021-08-22
A Pession Pro pankráció apropóján látogattam meg és szuper a show és a hely is.
Palcsó Balázs
Palcsó Balázs
2021-08-22
Jól felszerelt, igényes terem
János Jernye
János Jernye
2021-08-14
😍😍😍😍😁

BEAVATÁS ÓRAREND

Jelenlegi órarendünk, már regisztrált vendégeinknek. Új belépők számára az időpontok változhatnak, erről a Jelentkezés oldalon tudnak tájékozódni.